Martial Blade Concepts (MBC) on suoraviivainen ja käytännönläheinen teräaseisiin perustuva itsepuolustuslaji. MBC:n perustaja Michael Janich on analysoinut laajasti Filippiiniläisiä ja monia muita taistelulajeja, joista hän on kehittänyt toimivan, helposti opittavan ja käytännön vaatimukset huomioivan lajin joka sopii täydellisesti nykyaikaiseen itsepuolustukseen. Kuten kaikki tehokas itsepuolustus, myös MBC:n taktiikat keskityvät pysäytysvoimaan - kykyyn pysäyttää hyökkäys heti ja estää tehokkaasti mahdollisuus jatkaa hyökkäystä. 

Parhaan pysäytysvoiman saavuttamiseksi MBC painottaa syvällistä ihmisen fysiologian tuntemusta ja "biomekanista kohdennusta", jota on laajasti tutkittu ja validoitu sotilaslääketieteen asiantuntijoiden toimesta. 

Paldies Riga and _ozankoy1972 for inviti

MARTIAL BLADE CONCEPTS

MBC perustuu lyhytteräisten veitsien käyttöön, mutta toisin kuin lajin kotimaassa Amerikassa, jossa teräaseita saa laillisesti kantaa mukana, on Suomessa lajin painotusta hieman muutettu teräsaseiden kantoon liittyvän lainsäädännön takia. Tästä johtuen suomessa MBC harjoittelussa harjoitellaan paljon myös CBC (Counter Blade Concepts) tekniikoita, eli aseettomasti teräseita vastaan. Veisti vs. veitsi harjoittelu on kuitenkin olennainen osa myös suomen MBC:n opetusohjelmaa, koska se opettaa tehokkaasti oikeanlaista kehon käyttöä, lisää merkittävästi ymmärrystä veitsien aiheuttamasta uhasta ja sitä kautta parantaa mahdollisuuksia uhan torjumiseen.  

MBC:n liikkeet ovat karkeamotoorisia ja erittäin helppoja, sekä intuitiivisia oppia. Uudet opit rakennetaan aina jo opitun asian pohjalle, joka vahvistaa olemassa olevaa liikerataa ja mahdollistaa nopean taitojen kehityksen ja paineen alla toimimisen. Tekniikat on suunniteltu niin, että tilanteiden muuttuessa on opittujen taitojen ketjuttaminen helppoa ja näin kaikille tekniikoille on aina olemassa automaattinen varasuunnitelma. Mottomme on "have a plan - work your plan"   

MBC SUOMESSA