Suoritin 1. dan vyöarvon Yasuo Kobayashin pitämällä leirillä Vantaalla 2007.
2. ja 3. danin suoritin Juhani Laisin leirillä Tampereella. Viimeisimmässä graduoinnissa graduointituomaristossa istui myös peruskurssiohjaajani Timo Kiviharju 🙂

Harjoitteluni alkuvuodet keskityin Seishiro Endon suorien oppilaiden opastuksella hänen pehmeään ja kontaktipainotteiseen tyyliinsä. Nykyään keskityn enemmän ranskalaisen Christian Tissierin ja erityisesti hänen oppilaidensa tapaan tehdä aikidoa, jotka pyrkivät säilyttämään lajin kamppailullisuuden ja omaavat selkeän metodisen pedagogiikan. Tämä sopii mainiosti omaan oppimis- ja ajattelutapaani.

Aikidon tekniikat ovat mielestäni perus biomekaniikkaa, jossa syy-seuraussuhteiden täytyy olla selkeitä, ”kun tästä vääntää niin tuolla heilahtaa”. Pyrin omassa harjoittelussani löytämään liikkumisen perusperiaatteet ja analysoimaan ne selkeiksi ja helposti omaksuttaviksi kokonaisuuksiksi. Keskittymällä olennaiseen ei joudu opettelemaan jokaiseen tekniikkaan eri vimpautusta. Näin treenaaminen on mielekästä ja tekniikan sisällön ymmärtämisestä tulee mahdollista.


Tatamilla tavataan!

​